Eieren 'en cocotte' met parmezaan en geroosterd spek

16/12/14 om 16:23 - Bijgewerkt om 18:59

Eieren 'en cocotte' met parmezaan en geroosterd spek

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2dl room, 4 eieren, een snuifje nootmuskaat, 40g geraspte parmezaan, 4 sneetjes gerookt spek

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de room in vuurvaste ramequins en breek er de eieren in. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi met de geraspte parmezaan. Schuif in de oven en vul de bakplaat met kokend water. Laat 10 à 15 minuten bakken. Bak het gerookte spek intussen een vijftal minuten in een droge braadpan. Serveer bij de eieren 'en cocotte' zodra ze uit de oven komen.

Lees meer over:

Onze partners