Ei in ovenschaaltje met waterkers en tomaat

  • Moeilijkheid

4 eieren

1 bosje waterkers

2 tomaten

1/2 teentje knoflook

6 blaadjes basilicum 2 el room

1 snuifje griessuiker

zout, peper

boter

olijfolie

Pel en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in stukjes. Laat ze zacht worden in een pan met fijngesneden knoflook, basilicum en de room. Bestrooi met een snuifje suiker. Voeg peper en zout toe. Meng goed en laat 10 minuten stoven.

Smeer vier ovenschaaltjes in met koude boter en bestrooi licht met zout. Was de waterkers, laat uitlekken en laat slinken in een kookpan met wat boter. Kruid met zout en laat al roerende met een houten lepel ‘versmelten’ (2 à 3 min.). Verdeel de waterkers over de ovenschaaltjes, maak in het midden een putje en breek in elk schaaltje een ei. overgiet met tomatensaus. Zet de schaaltjes 7 minuten in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven (210°C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content