Egyptische aubergineschotel

09/06/11 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g lamsgehakt
  • 2 aubergines
  • zout
  • olijfolie
  • Anco Vloeiende bloem
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • 250 g Bosto Basmati Rice
  • 2 eieren
  • cayennepeper
  • kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat ze ± 15 minuten uitlekken. Strooi een laagje bloem in een schotel. Dep de aubergineplakken droog, haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten aan in olie. Neem ze uit de pan. Fruit het lamsgehakt, de ui en de knoflook in twee eetlepels olie. Roer goed door elkaar met een vork en kruid met zout, cayennepeper en een mespuntje kaneel. Leg in een beboterde vuurvaste schotel afwisselend lagen rijst, gehakt en aubergine. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag rijst en overgiet die met de losgeklopte eieren. Zet de schotel een half uurtje in de oven tot het gerecht mooi goudbruin gekleurd is.

Tip: Zet een flesje Heinz Sundried Tomato Saus op tafel.

Onze partners