Egyptische aubergineschotel

© Getty

Voor 4 personen
  • 500 g lamsgehakt
  • 2 aubergines
  • zout
  • olijfolie
  • Vloeiende bloem
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • 250 g basmatirijst
  • 2 eieren
  • cayennepeper
  • kaneel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 150Ā°C. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat ze Ā± 15 minuten uitlekken.
  3. Strooi een laagje bloem in een schotel. Dep de aubergineplakken droog, haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten aan in olie. Neem ze uit de pan.
  4. Fruit het lamsgehakt, de ui en de knoflook in twee eetlepels olie. Roer goed door elkaar met een vork en kruid met zout, cayennepeper en een mespuntje kaneel.
  5. Leg in een beboterde vuurvaste schotel afwisselend lagen rijst, gehakt en aubergine. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag rijst en overgiet die met de losgeklopte eieren. Zet de schotel een half uurtje in de oven tot het gerecht mooi goudbruin gekleurd is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content