Eendentournedos met blauwbessen

09/06/11 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 2 mooie eendenborsten
  • 8 fijne sneetjes gerookt spek (max. 1,5 mm dik)
  • 15 cl gevogeltebouillon
  • 240 g blauwbessen
  • 1 el griessuiker
  • 1 klontje boter
  • zout
  • zwarte peper van de molen

Bereidingswijze

Verwijder vet en vel van de eendenborsten. Leg ze op het aanrecht en snij ze in de breedterichting in staafjes van 2 cm. Draai de staafjes 90 graden zodat ze op hun snijvlak liggen en maak er twee blokjes van. Rond de hoeken wat af en vorm tournedos door elk samengesteld blokje kruiselings te omwikkelen met 2 sneetjes spek. Leg de tournedos een uurtje koel.

Bak de tournedos in hete olijfolie, reken 4 minuten voor elke kant, kruid met peper en zout. Haal de bakpan van het vuur en hou het vlees 5-6 minuten warm onder aluminiumfolie. Ontvet de pan en giet er de gevogeltebouillon bij. Laat tot de helft inkoken en verwarm er 1 Ã 2 minuten de licht gesuikerde bessen in. Voeg het klontje boter toe en draai er nog wat peper over.

* Dit recept kan ook gemaakt worden met een mengeling van rode vruchten.

Onze partners