Eendenfilet met najaarsgroenten en tagliatelle van boschampignons

10/06/11 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Geef je waardering

Eendenfilet met najaarsgroenten en tagliatelle van boschampignons

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eendenborstfilets met vel
  • enkele blokjes kippenbouillon
  • 2 el dragonazijn
  • 1 rode ui, 1/2 kleine pompoen, 200 g sluimerwten (peultjes)
  • 200 g boschampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 potje verse dragon

Bereidingswijze

Snij het pompoenvlees in blokjes. Bak aan in olijfolie. Voeg kippenbouillon toe en laat enkele minuten stoven. Versnipper rode ui, paprika, knoflook en boschampignons en bak in olijfolie. Verwijder de harde stengels van de dragon en hak de blaadjes.

Kruid de eendenfilets en schroei aan beide kanten (eerst op de velkant), laat op beide zijden enkele minuten verder garen. Blus de hitte met dragonazijn, kruid met peper en voeg kippenbouillon toe. Doe de pompoen bij de groenten en laat nog enkele minuten garen. Voeg dragon toe.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Etaleer het vlees in plakjes met de jus op warme borden en leg er een stapeltje groenten met gesnipperde dragon en tagliatelle bij.

Lees meer over:

Onze partners