Eendenborstfilets met kersen en Kriek Max

10/06/11 om 13:07 - Bijgewerkt om 13:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 ontvelde eendenborstfilets
  • twee koffielepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels roomboter
  • 50 gram wortel
  • 50 gram knolselder
  • 50 gram ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • een takje tijm
  • 350 gram kersen op sap
  • 1 flesje Kriek Max 25cl
  • 2 appels
  • peper en zout

Bereidingswijze

Wortel, knolselder, ajuin en knoflook fijn snijden en in de boter goudbruin fruiten. Het bier, het takje tijm en het kersensap toevoegen en ongeveer 15 minuten stoven.

Het takje tijm er uit halen, de saus zeven en drie eetlepels roomboter door de saus roeren. Op smaak brengen met peper en warmhouden.

Eendenborstfilets insmeren met wat peper en zout en aan beide kanten zo snel mogelijk aanbakken in twee eetlepels zonnebloemolie en een eetlepel roomboter.

De eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en verdelen over voorverwarmde borden. De kersen door de warme saus roeren en over de filets gieten.

Serveer met aardappelkroketjes en in boter gebakken appel.

Drink er een goed gekoelde Kriek Max bij!

Onze partners