Eendenborstfilet met champignonroomsaus

09/06/11 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 eendenborstfilets
  • 2 el. olijfolie

Voor de saus:

  • 400 ml Lacroix wildfond
  • 1 dl droge rode wijn
  • 2 el boter
  • 150 ml slagroom
  • 1 middelgrote fijngesneden ui
  • 3 el rode bessen
  • 250 g in schijfjes gesneden champignons
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bak beide eendenborstfilets in eigen vet met olijfolie tot ze bruin zijn. Warm houden in een voorverwarmde oven op 80°C. Neem een pan en fruit er met wat boter de fijngesneden ui in. De gesneden champignons toevoegen en op een matig vuur 5 min. gaar stoven. Met rode wijn blussen en tot het kookpunt brengen. Voeg de Lacroix wildfond toe en laat het tot een derde inkoken (zonder deksel). Slagroom en rode bessen bijvoegen en kruiden met wat peper en zout. Laat 10 min. koken met het deksel op de pan. Haal de gebakken eendenborstfilets uit de pan, verwijder indien gewenst de vetlaag, snijd het vlees in reepjes en giet de saus erover.

Tip: Deze saus past ook uitstekend bij ree, reemedaillon, hertenbiefstuk, hazenrug en alle andere wildgerechten.

Recept: Lacroix

Onze partners