Eendenborst met zoetzuur sausje en exotische rijst

10/06/11 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 g basmatirijst
  • 1 lookteentje
  • 800 g eendenborstfilets
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 75 g geraspte kokosnoot
  • 2 blikjes ananasstukjes op sap
  • 1 dl frambozenazijn
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 150 g kandijsuiker
  • een snuifje gedroogde rozemarijn
  • 1/2 bosje peterselie
  • cayennepeper
  • 125 g melkerijboter
  • currypoeder
  • gemberpoeder

Bereidingswijze

De eendenborst inkerven langs de vetzijde en in een pan kort kleuren. Het vlees kruiden met peper, zout en rozemarijn en in een ovenschaal schikken om net voor het opdienen nog even verder te laten garen in de oven. De braadpan ontdoen van het meeste vet en het aanbaksel loskoken met de frambozenazijn. Even later de witte wijn, 1 blik uitgelekte ananasstukjes, kandijsuiker, kippenbouillon, rozemarijn, peper en zout toevoegen. Alles zachtjes laten inkoken. De rijst garen in water met het lookteentje. De peterselie fijnhakken, de resterende ananasstukjes nog kleiner snijden en alles mengen met de geraspte kokos. De rijst toevoegen en op smaak brengen met peper, zout, cayennepeper, curry, gember en boter. De eendenborst nog enkele minuutjes in de oven op 180°C opwarmen en daarna op warme borden schikken met het zoetzuursausje en de exotische rijst.

* De borsten kan men voor het opdienen versnijden: eerst de vetlaag afsnijden en vervolgens het vlees in plakjes snijden en waaiervormig op de borden schikken.

Onze partners