Eendenborst met aardappelrösti, venkel en sinaasappel-portsaus

10/06/11 om 13:14 - Bijgewerkt om 13:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 eendenborstfilets
  • 1 tl anijszaad
  • 1 venkel
  • 2 el Ricard
  • 2 el rode port
  • 4 dl gevogeltefond
  • 2 sinaasappels
  • 1 el vloeibare honing
  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 sjalot
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 2 eieren
  • fleur de sel
  • nootmuskaat
  • 50 g hoeveboter

Bereidingswijze

Snij de eendenborsten in ruitvorm in langs de velkant. Bestrooi met fleur de sel. Bak beide kanten kort in een grillpan en laat verder garen in de oven. Giet overtollig vet weg en deglaceer met rode port. Voeg versgeperst fruitsap toe samen met vloeibare honing en gevogeltefond. Laat inkoken en klop op met klontjes boter.

Rasp de geschilde aardappels en meng met sjalot, peterselie, parmezaan en eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak er pannenkoekjes van.

Snij de venkel in kleine stukjes en wok met anijszaadjes. Flambeer met Ricard. Leg telkens op een groot bord een röstikoekje met daarbovenop de venkel en enkele sneetjes eend. Lepel er wat saus rond.

Lees meer over:

Onze partners