Eend met kriek en geroosterde ui

15/05/16 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:23

Eend met kriek en geroosterde ui

Eend met kriek en geroosterde ui © heikki verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 zoete uien

1 flesje kriekbier

100 g suiker

peper en zout

4 eendenfilets

2 dl gevogeltefond

1 el bruine suiker

50 g boter

Verwarm de oven voor op 180°C. schil de uien en snij in 6 stukken. Leg in een bakblik, overgiet met 2/3 van de kriek en bestrooi met de suiker. Kruid met peper en zout en dek af met zilverpapier. Schuif in de oven en bak 35 min. Snij de velkant van de eend kruiselings in en zet aan in boter op de velkant. Kruid met peper en zout, laat kleuren en draai de filet om. Bak enkele minuten. Blus nu met de rest van het bier en de gevogeltefond, en bestrooi met de bruine suiker. Gaar de eend verder en draai geregeld om zodat de filet mooi geglaceerd wordt met de saus. Serveer met de ui en saus. Geef hierbij groenten en aardappelen naar keuze.

Onze partners