Dwergenhapjes van Sneeuwwitje

10/06/11 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8 stuks:

  • 250 g aardappelen, geschild gewogen
  • 250 g (wijn)zuurkool
  • zout en (versgemalen) peper

Voor het beslag:

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • zout
  • zonnebloemolie

Verder:

  • 8 éénpersoons ovenschaaltjes (1.5 dl) of een muffinbakplaat, antikleef.

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in een laagje water gaar. Kook de zuurkool volgens de verpakking. Giet de aardappelen af. Stamp ze samen met de zuurkool en een scheutje kookvocht van de zuurkool. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven op 200°C. Klop een dik beslag van de bloem, ei, melk en wat zout. Zet de schaaltjes op een bakplaat en schenk een laagje olie in elk schaaltje. Vet ook de randen in. Zet de bakplaat in de oven en laat de olie goed heet worden.

Haal de bakplaat uit de oven en giet snel een laagje beslag in de schaaltjes. Verdeel de stampot over de chaaltjes en schenk er een scheutje beslag over. Plaats de pureebolletjes ca. 20 minuten in de oven totdat ze gerezen en mooi van kleur zijn.

Onze partners