Duo van rundertartaar met gebakken langoustine, tempura van oester en wasabi-oestermayonaise

10/06/11 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 dl druivenpitolie
  • 1 el flavoured sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 2 theelepels in water opgeloste wasabi
  • peper en zout
  • 300 gram runderfilet
  • 8 stuks ronde toast
  • boter
  • 4 grote langoustines
  • frituurolie
  • 16 tot 20 oesters
  • tarwebloem
  • tempurabeslag
  • olijfolie
  • gemengde sla naar keuze

Bereidingswijze

Maak de mayonaise met de eierdooiers, mosterd, druivenpitolie, sesamolie, sojasaus, rijstwijnazijn en wasabi. Kruid met peper en zout.

Snij de helft van het rundvlees met een groot mes in zeer fijne blokjes en bewaar in een kom op ijs. Maal de rest van het vlees in de vleesmolen van de keukenrobot en bewaar op ijs. Werk beide soorten tartaar af met wat mayonaise.

Bak de toast krokant in boter en laat uitlekken op een keukenhanddoek of keukenpapier. Pel de langoustinestaarten en haal er het darmkanaal uit.

Verhit olie tot 180°C. Steek de oesters open en dep 8 stuks droog. Haal ze eerst door wat bloem en nadien door het tempurabeslag. Frituur tot tempura. Mix de rest van de oesters met hun sap fijn, samen met de resterende mayonaise. Kruid met peper en zout en wrijf door een fijne zeef.

Bak de langoustines kort in wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Vul twee metalen vormpjes eerst met toast en nadien afzonderlijk met de beide tartaarsoorten. Eindig met wat gemengde sla en 2 stuks tempura van oester op de ene en 1 gebakken langoustine op de andere tartaar. Ontvorm op de borden en lepel er een streepje oestermayonaise bij.

Onze partners