Duo van gratins met citrusfruit en mango

10/06/11 om 13:57 - Bijgewerkt op 12/12/14 om 16:44

Duo van gratins met citrusfruit en mango

© gf

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 2 sinaasappels
  • 2 roze pompelmoezen
  • 8 el fijne suiker
  • 4 eierdooiers
  • 30 g ongezouten gepelde pistachenoten

Voor de mangogratin:

  • 1 blik mango's op siroop
  • 150 ml zoete wijn
  • 8 el fijne suiker
  • 4 eierdooiers

Bereidingswijze

Schil de sinaasappels en pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de partjes los tussen de vliezen. Verdeel deze over 4 ramequins of hittebestendige glazen. Zet koel weg. Knijp de vliezen van het citrusfruit uit en bewaar het sap. Verwarm de grill voor. Maak een sabayon door 150 ml citrussap, de suiker en eierdooiers in een warmwaterbad 6 à 8 min. op te kloppen tot een dikke, bleke en schuimige massa.

Giet deze sabayon op de citrusvruchten, strooi er de fijngehakte pistachenoten over en zet onder de grill tot de gratin goudbruin is. Serveer meteen. Volg dezelfde werkwijze voor de mangogratin, maar vervang het citrussap door de zoete wijn.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners