Duo van gevuld witloof en groentelasagne met boter van rozenbottelthee en mosselsabayon

09/06/11 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 stronken witloof
  • 1 koolrabi
  • 1 rode biet
  • 1 appel
  • 1 prei
  • 3 sjalotten
  • 2 forelfilets
  • 3/4 kg mosselen
  • 2 eierdooiers
  • 2 sneden Gandaham
  • 35 g rozenbottelthee
  • 1 kleine selder
  • 2 uien
  • 3/4 glas witte wijn
  • 150 g boter
  • 1/2 sinaasappel
  • 2 broodsneden
  • enkele bladeren spinazie of rode bietscheuten enkele takjes citroentijm en verse kruiden

Bereidingswijze

De mosselen reinigen en met versneden uien en selder onder deksel koken. Uit de schelpen halen en warm houden. Een tartaar hakken van forelfilets, Gandaham en de helft van de sjalot. De witloofstronken kort koken. De bladeren openvouwen en de kern uitsnijden. De stronken vullen met tartaar en met een preibandje dichtvouwen. Koolrabi en rode biet reinigen, in gelijke schijven snijden en met het witloof gaarstomen. De rozenbottelthee trekken en zeven. De witte wijn, sinaasappelsap en de thee met het versnipperde sjalotje inkoken tot siroop en zoals een Hollandse saus opkloppen met geklaarde boter. Een sabayon kloppen van gezeefd mosselkookvocht en eierdooiers. De bittere kern van de stronken witloof klein snijden en verdelen over voorverwarmde borden. De lasagne ernaast opbouwen door het stapelen van afwisselend koolrabi- en rodebietschijven, met tussenin de gekookte mosseltjes en blokjes appel. Oversausen met sabayon. De gevulde stronken witloof aanbrengen en de rozenbotteltheeboter uitgieten. Versieren met gefrituurde citroentijm, in knoflookolie gefruite broodkorstjes en fijngesnipperde spinaziebladeren of rodebietscheuten.

Onze partners