Duo van courgettes en kikkererwten

© Getty
Voor 6 personen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el korianderzaadjes
  • olijfolie
  • 250 g gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt in koud water
  • 1 glas droge witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • 5 mooie courgettes
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 bosje munt
  • enkele sprietjes bieslook
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Snipper 1 ui en 1 teen knoflook. Fruit beide met de gekneusde korianderzaadjes enkele minuten in olijfolie. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de pan, samen met de wijn en genoeg water tot de kikkererwten onderstaan. Laat 10 minuten koken.
  2. Mix nadien fijn tot een homogeen geheel; zorg ervoor dat de soep redelijk dik is. Giet weer in de pan en voeg het citroensap, peper en zout toe. Meng goed en zet opzij.
  3. Snij de courgettes in dikke plakken, snipper de resterende ui en knoflook. Fruit de courgettes, ui en knoflook enkele minuten in olijfolie met de komijn. Mix nadien tot een gladde soep met de muntblaadjes. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de soepen van courgettes en kikkererwten in glazen en werk af met het fijngesneden bieslook. Serveer goed gekoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content