Duo van cannelloni en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren

10/06/11 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Geef je waardering

Duo van cannelloni en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Carpaccio:

  • 4 sint-jakobsnoten
  • 10 gepelde pistachenoten

Decoratie:

  • truffelparels (kaviaarvormige truffelbolletjes, ISPC)
  • of druppels truffelolie
  • fleur de sel

Cannelloni:

  • 4 sint-jakobsnoten
  • 40 g ganzenlever
  • 1 sjalot
  • 4 dunne sneden knolselder
  • 4 grote bladeren spinazie
  • olijfolie
  • wittewijnazijn
  • zure room
  • fleur de sel
  • scheuten rode biet (versiering)

Bereidingswijze

Snij 4 sint-jakobsnoten elk in 3 dunne sneetjes. Schik ze als carpaccio op de borden. Bestrooi met grofgemalen pistachenoten en verdeel er enkele truffelparels over.

Bereid de cannelloni. Meng 4 grofgesneden sint-jakobsnoten, blokjes ganzenlever en fijngesneden sjalot. Blancheer 4 dunne schijven knolselder. Marineer deze in olijfolie, en wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Blancheer 4 grote spinaziebladeren. Verdeel de tartaar over een velletje knolselder bedekt met een spinazieblad, rol op en snij in tweeën. Werk af met zure room en fleur de sel.

Lees meer over:

Onze partners