Duo van asperges met scampi op Italiaanse wijze

10/06/11 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier:

  • 8 groene en 8 witte asperges
  • 12 scampi's
  • 2 teentjes knoflook (facultatief)
  • 8 el goede olijfolie
  • 8 basilicumblaadjes
  • 20 zwarte ontpitte olijven
  • 1 citroen
  • parmezaankaas

Bereidingswijze

De asperges schillen en koken. De witte asperges starten in koud en de groene in kokend water. De groene asperges worden ook onmiddellijk gespoeld met ijskoud water om de frisse kleur te behouden. De gepelde scampi's paneren met fijngemalen parmezaankaas en kort bakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout. De olijfolie mengen met peper en zout, een beetje citroensap, fijngesnipperde basilicum, stukjes versneden olijven en fijngehakte knoflook. Alles opkloppen. De asperges op een groot bord schikken en met saus overgieten. De scampi's op de stengelgroente leggen. Bestrooien met schilfers parmezaanse kaas en nog wat basilicum. Indien gewenst versieren met bloemetjes van bieslook. Koud opdienen.

Onze partners