Duif met groene kool en kweepeer

09/06/11 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 5 kweeperen
  • 1 dl port
  • sap van 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1 tl suiker
  • 4 jonge duiven
  • boter
  • 1 kleine groene kool
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Kook de gehalveerde kweeperen 40 minuten in water met citroen- en sinaasappelsap. Verwijder schil en klokhuis, prak fijn. Laat 10 minuten pruttelen met tijm, port, water, suiker. Mix fijn, kruid met peper en zout. Bak duiven in boter, kruid met peper en zout, braad 10 minuten op 200°C. Blancheer dunne repen kool, stoof in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer samen met braadvocht van de duiven.

Onze partners