Driedubbele kwarktaart met verse vijgen

  • Moeilijkheid

Driedubbele kwarktaart met verse vijgen

Voor 6 :

Bodem :

75 g witbroodkruim

50 g fijngehakte walnoten

50 g gesmolten boter

peper

zout

Vulling :

3 eieren

250 g ricotta

200 g gorgonzola

50 g mascarpone

1 el marjolein

1 el fijngehakt bieslook

Vijgen :

4 verse vijgen

olijfolie

2 el balsamicovinaigrette

Meng het broodkruim met de walnoten en boter. Kruid met peper en zout. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 20 cm. Bak 10 minuten op 200°C. Meng de eieren met de ricotta, gorgonzola en kruiden. Giet in de vorm en zet in de oven. Draai de temperatuur lager tot 180°C en bak 45 à 50 minuten.

Haal de kaastaart uit de oven en laat een halfuur rusten alvorens uit de vorm te halen. Snij de vijgen kruiselings in en duw ze open, zodat ze openbloeien als een bloem. Leg de vijgen in een braadslee, bedruppel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Serveer de kwarktaart lauw met de warme vijgen, overgoten met een balsamicovinaigrette.

Kooktijd : 55′ (+ 20′ rusten)

Gemakkelijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content