Djaj m'qualli (tajine van kip met citroen en olijven)

09/06/11 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:40

Bij dit heerlijke Marokkaanse stoofgerecht harmonieert de Chileense Casillero del Diablo syrah '99 verrassend goed. Deze zachte rode wijn met subtiele kruidigheid is verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 kippenborsten en 6 kippenbouten
  • groene en zwarte olijven naar smaak

2 citroenen (liefst gepekeld: gedurende 2 weken opgelegd in zout)

Voor de saus:

  • 2 fijngehakte uien
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • enkele plakjes gepekelde of verse citroen

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en stoof er de kippenborsten en -bouten in gaar. Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven en reepjes gepekelde of verse citroen.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners