Djaj m'qualli (tajine van kip met citroen en olijven)

09/06/11 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:40

Bij dit heerlijke Marokkaanse stoofgerecht harmonieert de Chileense Casillero del Diablo syrah '99 verrassend goed. Deze zachte rode wijn met subtiele kruidigheid is verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 kippenborsten en 6 kippenbouten
  • groene en zwarte olijven naar smaak

2 citroenen (liefst gepekeld: gedurende 2 weken opgelegd in zout)

Voor de saus:

  • 2 fijngehakte uien
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • enkele plakjes gepekelde of verse citroen

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en stoof er de kippenborsten en -bouten in gaar. Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven en reepjes gepekelde of verse citroen.

Onze partners