Dim sum met garnalen en een zuiders sausje

09/06/11 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 snuifje zout

Voor de vulling:

  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 snede wit brood
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eierdooier
  • 10 g vers geraspte gember
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 6 gedroogde tomaten op olijfolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Het deeg: maak een kuiltje in de bloem, breek het ei in het midden en werk het beetje bij beetje onder de bloem. Voeg de olie en het zout toe en meng alles tot een deeg. Kneed dit deeg tot het glad en elastisch is geworden (voeg wat water toe, als het te veel brokkelt). Rol het deeg tot een bolletje en laat 2 uur rusten op een koele plek.

De vulling: snijd de korst van het brood, trek het broodkruim in stukken en laat ze weken in de melk. Hak de garnalen fijn. Meng ze met het uitgeknepen broodkruim, de eierdooier, de geraspte gember, peper en zout tot een glad mengsel.

De saus: laat de gedroogde tomaten uitlekken op keukenpapier. Verhit de olijfolie, fruit er eventjes de gedroogde tomaten in en overgiet met de wijn. Voeg de suiker en de Provençaalse kruiden toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Zet de mixer in de pan en pureer tot een vrij dikke saus. Houd ze warm. Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Snijd het in twee rechthoeken, twee vierkanten en twee cirkels. Leg op elk lapje deeg een lepeltje van de vulling en vouw de lapjes dicht, zodanig dat je twee vierkanten, twee rechthoeken en twee halve maantjes krijgt. Leg de deegpakjes in het gaatjesmandje van een stoompan of stoomkoker en laat ze 20 min. stomen op kokend water. Serveer de dim sums met de saus en garneer eventueel met een takje verse koriander.

Onze partners