Dim-sum gevuld met langoustine en prei

09/06/11 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

Dim-sum deeg :

  • 125 g glutenvrije tarwebloem
  • 2 lepels maïszetmeel
  • 1,5 dl warm water
  • 1 lepel boter
  • een snuif zout

Vulling :

  • 3 wit van prei
  • een lepel boter
  • 6 rauwe staarten van langoustines
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Truffelvinaigrette :

  • 25 g truffel
  • 2 dl walnootolie
  • 0,5 dl aceto balsamico
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 0,5 dl truffelsap

Versiering :

  • preisliertjes
  • shii-take
  • geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

De vulling bereiden. De prei wassen. Het wit klein snijden en gaar stoven in boter. De langoustinestaartjes hakken en toevoegen aan de prei. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat.

Het deeg bereiden. De bloem en de maïszetmeel in een kom doen en mengen met water, zout en boter. Het deeg afdekken met een doek en kort laten rusten. Het deeg in een worst rollen en in 24 stukjes snijden. Rol de stukjes uit tot plakjes met een diameter van 9 cm. Leg op ieder deeglapje een weinig vulling en plooi toe. De dim-sum in een mandje leggen en tien minuten stomen.

De truffelvinaigrette bereiden. De sjalot stoven in olie. Gehakte truffel, truffelsap en aceto balsamico toevoegen.

De gestoomde dim-sum op een bord plaatsen. Versieren met preisliertjes, shii-take en geroosterd sesamzaad en overgieten met truffelvinaigrette.

Onze partners