Dikke Spaanse schaal- en schelpdierensoep

09/06/11 om 18:03 - Bijgewerkt om 18:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 g stevige vis (zeeduivel, kabeljauw), in stukjes gesneden
  • 250 g inktvis, in ringen
  • 250 g grote garnalen
  • 3 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 250 g ui
  • 125 g prei, in schijfjes
  • 125 g bleekselder, in plakjes gesneden
  • 1 liter visbouillon
  • 3 dl gekruide tomatencoulis
  • een scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • paprikapoeder, chilipoeder, tijm, oregano, peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 g bloem
  • citroensap

Bereidingswijze

De paprika's en de aubergine in de lengte doormidden snijden. Zaden en zaadlijsten van de paprika's verwijderen. Besprenkelen met olijfolie,

kruiden met peper en zout en 30 à 40 minuten in een oven van 200° C laten garen. De huid van de paprika's verwijderen. Ondertussen de uien

grof hakken. Een scheut olijfolie in een grote pan verhitten en kleingesneden bleekselder, prei, ui en knoflook toevoegen. Kruiden met paprika- en chilipoeder. Bak de groenten op laag vuur beetgaar. Verhit de bouillon in een andere pan. Roer de bloem door de groenten en blijf een minuut roeren (zo verdwijnt de bloemsmaak). Giet de gekruide

tomatencoulis bij de groenten en voeg al roerende, beetje bij beetje, de bouillon toe. Snij de geroosterde paprika's en aubergines in kleine stukjes en doe deze groenten met laurier en tijm in een pan. Voeg de vis, inktvis en garnalen toe en stoof deze halfgaar. Voeg de tomaten met groenten toe en laat nog even pruttelen tot de vis helemaal gaar is. Bestrooi met peterselie en oregano en dien op.

Onze partners