Dessert van roze pompelmoes, komkommer en aardbei

Voor 4 personen

  • 2 roze pompelmoezen
  • halve komkommer
  • 100 gr gedroogde aardbeischijfjes (osmose)
  • 100 gr rijpe bosbessen
  • geut water
  • vanille ijs
  • 1 snuifje instant koffiepoeder
Bereiding
  1. Voor het sausje: breng de bosbessen met een geut water zachtjes aan het stoven. Mix en duw ze door een fijne zeef. Laat afkoelen.
  2. Pel de pompelmoes en haal er één voor één de partjes uit met een scherp mesje. Pel de komkommer, snij middendoor en ontdoe van de pitjes met een koffielepel. Snij flinterdunne tagliatelli van de komkommer met behulp van een scherpe schaaf.
  3. Leg de komkommerslierten minstens 10 minuten in wat koud water. Meng vervolgens de droge komkommerslierten met de pompelmoespartjes en de gedroogde aardbeischijfjes.
  4. Verdeel de salade over de 4 borden. Lepel er wat bosbessensaus bij en doe een schep vanille ijs erbovenop. Werk af met wat geplette poederkoffie bovenop het ijs.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content