Demi-glacesaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor 1 liter (8 à 10 personen):

80 g spekzwoerd

6 grote uien

7 grote wortelen

boter

2 kleine blikken tomatenpuree

3 el bloem

4 l bruine fond

geplette witte

peperkorrels

10 geplette knoflooktenen

kruidentuil (tijm, laurier, peterseliestengels)

Fruit spekzwoerd, grofgehakte ui en wortel op hoog vuur in boter. Voeg tomatenpuree toe, roer om en laat 2 minuten meebakken. Bestrooi met bloem, roer om en laat 4 minuten meebakken.

Voeg bruine fond toe, peperkorrels, knoflook en kruidentuil en laat half afgedekt 5 uur zacht trekken op laag vuur. Schep regelmatig het schuim af en voeg eventueel bruine fond toe. Kruid met peper en zout en giet door een puntzeef. Laat eventueel verder inkoken.

* Demi-glacesaus is de basis van bijna alle bruine vleessausen. De drie verder beschreven sausen zijn er door toevoeging van verschillende ingrediënten afleidingen van.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content