Demi-glacesaus

09/06/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 1 liter (8 à 10 personen):

  • 80 g spekzwoerd
  • 6 grote uien
  • 7 grote wortelen
  • boter
  • 2 kleine blikken tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 4 l bruine fond
  • geplette witte
  • peperkorrels
  • 10 geplette knoflooktenen
  • kruidentuil (tijm, laurier, peterseliestengels)

Bereidingswijze

Fruit spekzwoerd, grofgehakte ui en wortel op hoog vuur in boter. Voeg tomatenpuree toe, roer om en laat 2 minuten meebakken. Bestrooi met bloem, roer om en laat 4 minuten meebakken.

Voeg bruine fond toe, peperkorrels, knoflook en kruidentuil en laat half afgedekt 5 uur zacht trekken op laag vuur. Schep regelmatig het schuim af en voeg eventueel bruine fond toe. Kruid met peper en zout en giet door een puntzeef. Laat eventueel verder inkoken.

* Demi-glacesaus is de basis van bijna alle bruine vleessausen. De drie verder beschreven sausen zijn er door toevoeging van verschillende ingrediënten afleidingen van.

Lees meer over:

Onze partners