Deegwaren met schelpen en zwaardvis

Schelpen (vongole)

Schelpen (vongole)

Zwaardvis

gepelde tomaten

look

bladpeterselie

deegwaren

zout

peper

olijfolie

Breng water, olijfolie en look aan de kook en laat het vocht reduceren. Voeg er de vongole bij (ze moeten meteen onder water staan), wat zout en een beetje gepelde tomaten. Sluit de pan af met een deksel.

Zet ondertussen een bakpan op het vuur met olijfolie en look, laat de olie opwarmen en verwijder de de lookteentjes. Voeg er de gepelde tomaten bij en wat zout, laat alles sudderen en plet de tomaten met een vork.

Snij de zwaardvis in blokjes en voeg ze bij de tomaten. Werk af met grof gehakte bladpeterselie.

Ondertussen hebben we onze deegwaren gekookt. Men ze met de vongole en giet er het tomaten en zwaardvis mengsel over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content