Deegwaren met sardines

09/06/11 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g spaghetti (of linguini)
  • 200 g sardines
  • 4 verse uitjes
  • 200 g wilde venkel
  • 100 g tomatensaus
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g kappertjes
  • 50 g voorgeweekte rozijnen
  • olijfolie
  • zout
  • gedroogde hete peper

Bereidingswijze

De sardines prepareren: koppen en staarten afsnijden en met de vingers op de buik drukken om de ingewanden te verwijderen. De visjes in de lengte doormidden snijden, de graten verwijderen en de filets wassen en drogen. De wilde venkel 10 minuten in gezouten water koken. Het kookwater afgieten en bewaren om de deegwaren in te koken. De venkel hakken. De deegwaren in het venkelwater beetgaar koken en warm houden. De uitjes stoven in olijfolie en de tomatensaus, pijnpitten, kappertjes, de voorgeweekte rozijnen, de sardines en de venkel toevoegen. Kruiden met zout en hete pepers. Alles 10 minuten laten stoven. De warme deegwaren serveren op de borden en overgieten met de saus met sardines.

Onze partners