Deegwaren met kappers

09/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 300 g deegwaren
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 aubergine
  • zout
  • olijfolie extra vierge
  • 30 g gezouten kappers
  • 2 à 3 eetlepels tapenade van kappers.

Bereidingswijze

De kappers gedurende 30 minuten ontzouten in lauw water. Naspoelen. De aubergine in blokjes van 1 cm snijden. Bestrooien met zout en gedurende 30 minuten in een vergiet leggen met een gewicht erop. Spoelen en afdrogen.

De deegwaren al dente koken. Laten uitlekken en in een schaal doen. Intussen in een pan 5 à 6 cl olie verwarmen met het gepelde maar heel gelaten teentje knoflook. In dezelfde pan de aubergineblokjes gedurende enkele minuten bakken. Op het laatste ogenblik de tapenade en de hele kappers toevoegen. Gedurende 15 seconden goed mengen.

Dit mengsel bij de deegwaren gieten. Indien nodig op smaak brengen met een beetje olijfolie.

Onze partners