De échte Zwitserse kaasfondue met Chasselas

09/06/11 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gr geraspte Gruyère
  • 300 gr geraspte Emmenthaler
  • 100 gr geraspte Appenzeller
  • 4 dl Fendant du Valais
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 cognacglaasje kirsch
  • nootmuskaat
  • grof gemalen peper

Bereidingswijze

De binnenzijde van de fonduepan insmeren met de gehalveerde knoflook. In de fonduefan de wijn en het citroensap op een laag vuur net niet aan de kook brengen. De geraspte kaas in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn roeren tot alle kaas gesmolten is. De maïzena met de kirsch tot een glad papje roeren en door de kaasfondue mengen. De kaasfondue al roerend laten binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en grof gemalen peper. Serveer er brood en/of charcuterie bij. Hen jonge Fendant du Valais als begeleider is een aanrader.

Lees meer over:

Onze partners