Curanto van Chilóe

© Getty

Nodig voor 4 personen
  • 8 mooie koolbladeren
  • 1 gehakte ui
  • 1 wortel, in rondjes gesneden
  • 1 venkelknol
  • 1 teen look
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 250 g schapenvlees (schouder)
  • 4 varkenslapjes
  • 4 kippenvleugels
  • 4 sneetjes chorizo
  • 4 kleine wijtingfilets
  • 1/2 kg mosselen
  • 1 handvol schelpdieren (venusschelpjes, kokkels, alikruiken,…)
  • 8 rivierkreeftjes
  • 4 langoustines
  • peper en zout
Bereiding
  1. Stoof de ui en de wortel in de maïsolie. Voeg er het vlees bij. Bestrooi met peper en zout en bedek met 2 koolbladeren. Voeg hieraan toe: de in stukjes gesneden venkel, de ongepelde look, 2 andere koolbladeren, de witte wijn en de kippenbouillon. Dek af en laat 45 minuten sudderen.
  2. Leg de wijtingsfilets op de koolbladeren. Bestrooi met peper en zout en leg er de mosselen en de schelpjes op. Bedek met 2 andere koolbladeren en laat op een zacht vuur 15 minuten stoven.
  3. Eindig met de langoustines en rivierkreeftjes. Leg er de laatste koolbladeren op en laat nog eens 15 minuten sudderen. Laat daarna wat afkoelen in de pan.
  4. Leg de rivierkreeftjes en de langoustines even opzij. Verdeel groenten, vlees, vis en schelpjes over vier terracotta potjes (of andere ovenbestendige kommetjes). Geef elke persoon één koolblad. Giet over elk potje nog wat kookvocht. Leg er de rivierkreeftjes en de langoustines op. Bedek met aluminiumfolie en zet in de oven.
  5. Dien heet op en serveer er gebakken aardappelen bij. En vergeet niet wat vingerdoekjes op tafel te voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content