Dashi (Japanse zeewierbouillon)

09/06/11 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,5 l water
  • 15 g kombu (gedroogd breedbladig Japans zeewier)
  • 35 g bonitovlokken (vlokken van gestoomde, gerookte en vervolgens gedroogde bonito-tonijn) 4 el fijngehakte lente-ui
  • 3 el reepjes zoete rode paprika
  • 4 el snippers verse zalm (3 mm bij 3 cm)
  • eventueel peper

Bereidingswijze

Verwarm het water met de kombu op laag vuur. Verwijder het zeewier net voor het water begint te koken, zo ontstaat er geen schuim op de bouillon. Voeg de bonitovlokken toe en neem de pan van het vuur. Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken in de pan en giet de dashi door een fijne zeef.

Werk de bouillon af met fijngehakte lente-ui, reepjes zoete paprika en snippers verse zalm. Kruid eventueel met peper.

Lees meer over:

Onze partners