Curry van schapenvlees met basmatirijst

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 kg schouder van schaap (of sneden lamsbout)
  • 500 g courgette
  • 250 g wortelen
  • 200 g uien
  • 3 el milde curry
  • 50 g boter
  • 1 appel (goudrenet)
  • 2 kopjes basmatirijst
Bereiding
  1. Het schapenvlees in dobbelsteentjes snijden. Het vlees bruin bakken en kruiden met peper en zout. De versneden uien in boter stoven. De curry toevoegen, nog even laten stoven en de warmte in de pan blussen met 2 glazen water (of lamsfond).
  2. Het vruchtvlees van de appel in blokjes snijden. De wortelen in schijfjes snijden. Beide toevoegen. Aan de kook brengen en de inhoud van de pan op het vlees storten.
  3. De curry 50 minuten onder gesloten deksel laten sudderen. Na 40 minuten de in blokjes gesneden courgette toevoegen en mee laten sudderen. Serveer de curry van schapenvlees met gekookte basmatirijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content