Curry van schapenvlees met basmatirijst

10/06/11 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1 kg schouder van schaap (of sneden lamsbout) 500 g courgette
  • 250 g wortelen
  • 200 g uien
  • 3 soeplepels milde curry
  • 50 g boter
  • 1 appel (goudrenet)
  • 2 kopjes langkorrelige basmatirijst

Bereidingswijze

Het schapenvlees in teerlingen snijden. Het vlees bruin bakken en kruiden met peper en zout. De versneden uien in boter stoven. De curry toevoegen, nog even laten stoven en de warmte in de pan blussen met 2 glazen water (of lamsfond). Het vruchtvlees van de appel in blokjes snijden. De wortelen in schijfjes snijden. Beide toevoegen. Aan de kook brengen en de inhoud van de pan op het vlees storten. De curry 50 minuten onder gesloten deksel laten sudderen. Na 40 minuten de in blokjes gesneden courgette toevoegen en mee laten sudderen. Serveren met gekookte basmatirijst.

Lees meer over:

Onze partners