Curry van kip met boter, tomaat en honingroom

09/06/11 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 125 gram boter
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 kardemompeulen
  • 1 blaadje laurier
  • 60 gram fijngehakte gember (in de vijzel fijngeplet)
  • 60 gram fijngehakte knoflook (in de vijzel fijngeplet)
  • 900 gram gepelde en fijngehakte tomaten
  • zout
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • 5 groene Spaanse pepertjes (in fijne reepjes gesneden en zonder zaadjes)
  • 1 theelepel parpikapoeder
  • 4 kipfilets en 4 kippenbouten (halfgaar gebakken in boter)
  • 1,5 dl room
  • 1 eetlepel honing
  • enkele gefrituurde ringen van rode ui

Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter in een pan. Doe er de kaneel, kardemom en laurier bij en laat 30 seconden bakken. Roer er de knoflook- en gemberpasta onder en laat onder voortdurend roeren bakken tot het vocht is verdampt.

Meng de tomaten onder dit specerijenmengsel en kruid met zout. Laat stoven tot de tomaten zacht zijn.

Voeg 4 dl water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Giet het mengsel nadien door een zeef in een andere pan. Smelt de rest van de boter in een pan en doe er de fijngehakte gember en groene Spaanse pepertjes bij. Laat gedurende 1 minuut goed doorbakken. Roer het paprikapoeder onder de saus en breng aan de kook.

Voeg er de stukken kip aan toe en laat zachtjes stoven tot de kip gaar is. Roer er op het einde de room en honing door. Serveer met naan-brood en verse rauwe groenten naar keuze.

Bereidingstijd: 45 minuten

Tip:

Wie de bereiding nog heter wil maken, kan in plaats van paprikapoeder pimentpoeder gebruiken.

Onze partners