Curry met kikkererwten en tuinbonen

25/01/16 om 15:05 - Bijgewerkt op 29/04/16 om 15:13

Dit sudderpotje bewijst dat vegetarisch koken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Curry met kikkererwten en tuinbonen

photo Marie Jose JARRY-stylisme Catherine MOREAU © JARRY Marie Jose

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten

Voor 4

300 g kikkererwten

stukje verse geelwortel (kurkuma) van 2 cm

stukje verse gemberwortel van 2 cm

1 ui

2 wortelen

4 stengels bleekselderij

1 citroen

2 el olijfolie

1 mespunt peper

200 g verse tuinbonen, gedopt

400 ml kokosmelk

enkele takjes verse koriander

zout

Bereidingswijze

Doe een dag van tevoren de kikkererwten in een flinke hoeveelheid water en laat ze 12 uur weken. Spoel ze de dag erop schoon en kook ze 30 minuten in een ruime hoeveelheid kokend water. Voeg aan het einde van de kooktijd wat zout toe. Laat ze uitlekken.

Schil de kurkuma en gember. Rasp ze fijn. Pel en snipper de ui. Schrap de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Rasp de schil van de citroen.

Verhit de olie in een sauteerpan en bak hierin de ui, wortelen en selderij 3 tot 4 minuten op hoog vuur. Voeg de kurkuma, gember en peper toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de kikkererwten, tuinbonen en citroenrasp toe en schenk de kokosmelk erbij. Dek de pan af en laat het geheel 30 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de schotel met de koriander en serveer meteen.

Tip

Kun je niet aan verse geelwortel komen - hij is moeilijker te vinden is dan verse gemberwortel -, gebruik dan 2 theelepels gemalen kurkuma.

Uit: Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten (Manteau, 14,99 euro.)

Lees meer over:

Onze partners