Cupcakes met slagroom en viooltjes

14/06/11 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

Voor het deeg:

  • 150 g frambozen
  • 250 g bloem
  • 2 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1 ei
  • 100 g suiker
  • 80 ml plantaardige olie
  • 150 g room
  • 120 g karnemelk

Decoratie:

  • 12 papieren bakvormen
  • 200 g room
  • 1 el poedersuiker
  • 12 suikerviooltjes

Bereidingswijze

Was de frambozen, laat uitlekken en dep.

Bereidingswijze

Voor het deeg: klop suiker, olie, room en karnemelk en ei door elkaar. Meng bloem, bakpoeder en bicarbonaat en klop snel door de eiermassa, tot de droge ingrediënten vochtig zijn.

Bereidingswijze

Leg papieren bakvormen in een muffinbakplaat. Verdeel de frambozen over de vormen. Vul de vormen met het deeg en bak in een voorverwamde oven (180°C warmelucht) ongeveer 25-30min. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Decoratie: klop de room stijf en gebruik een spuitzak met gekartelde spuitmond om de room op de cupcakes te spuiten. Werk elke cupcake af met een viooltje.

Lees meer over:

Recentste lifestyle nieuws




Onze partners