Cupcakes met slagroom en viooltjes

maandag 14 maart 2011 om 12u19

Score

Ingrediënten

Voor 12 stuks:
Voor het deeg:
150 g frambozen
250 g bloem
2 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl bicarbonaat
1 ei
100 g suiker
80 ml plantaardige olie
150 g room
120 g karnemelk

Decoratie:
12 papieren bakvormen
200 g room
1 el poedersuiker
12 suikerviooltjes

Bereidingswijze

Was de frambozen, laat uitlekken en dep.

Voor het deeg: klop suiker, olie, room en karnemelk en ei door elkaar. Meng bloem, bakpoeder en bicarbonaat en klop snel door de eiermassa, tot de droge ingrediënten vochtig zijn.

Leg papieren bakvormen in een muffinbakplaat. Verdeel de frambozen over de vormen. Vul de vormen met het deeg en bak in een voorverwamde oven (180°C warmelucht) ongeveer 25-30min. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Decoratie: klop de room stijf en gebruik een spuitzak met gekartelde spuitmond om de room op de cupcakes te spuiten. Werk elke cupcake af met een viooltje.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties