Crumble van appel en peer met stilton, ciderazijn en Demerara-suiker

11/02/16 om 17:54 - Bijgewerkt om 17:53

Crumble van appel en peer met stilton, ciderazijn en Demerara-suiker

Crumble van appel en peer met stilton, ciderazijn en Demerara-suiker © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 koffiekop havervlokken

4 el Demerara-suiker (rietsuiker)

75 g boter

50 g stilton

3 appelen

3 peren

boter

4 el ciderazijn

1/2 theelepel kaneelpoeder

eventueel vanille-ijs

Meng met de vingers de havervlokken met de suiker, de boter en de stilton onder elkaar tot een kruimelig geheel.

Schil appelen en peren en snij in dobbelstenen. Stoof ze in boter met ciderazijn en kaneel tot ze glazig zijn.

Doe het gestoofd fruit met het vocht in individuele rammequins en dek af met de crumble. Druk goed aan. Zet gedurende 25 min. in een oven van 180°C. Serveer meteen, eventueel met vanille-ijs.

Onze partners