Crumble met veenbessen en kersen

09/06/11 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Geef je waardering

Crumble met veenbessen en kersen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g veenbessen
  • 150 g kersen, 2 el suiker
  • 3 el zwarte aalbessenjam
  • 4 cl crème de cassis (zwartebessenlikeur)
  • 50 g bloem, 60 g suiker
  • 2 el gemalen amandelen
  • 50 g boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180°C (onder- en bovenwarmte).

Was de veenbessen en kersen. Ontpit de kersen en dep droog. Vermeng met suiker, aalbessenjam en likeur en vul hier vier vuurvaste bekers of kopjes mee.

Wrijf de bloem met de amandelen, suiker en boter fijn tot kruimels en strooi over de bessen. Bak ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Lees meer over:

Onze partners