Croustillant van loempiadeeg

© Getty
Nodig
  • 3 rijstvellen
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • cayennepeper
  • verse vis of vlees
  • watermeloen
  • vers spek
Bereiding
  1. Rol elk vierkant rijstvel strak op en snij die rolletjes in dunne sliertjes.
  2. Vulling: meng 1 ei, 50 g bloem, cayennepeper en verse vis of vlees in een mixer tot een homogeen geheel en rol er kleine balletjes van ter grootte van pingpongbal.
  3. Rol het balletje vis of vlees in de sliertjes rijstvel en druk goed aan.
  4. Frituur dit balletje 20 seconden en zet het voor het serveren 2 tot 3 minuten in de oven.
  5. Serveer er een balkje watermeloen bij dat aan 1 kant gegrild werd en vers spek, gekookt in een bouillon van groenten, witte wijn en zout.

Tip: Kleef de croustillant van loempiadeeg vast op het bord met water en rijstbloem of losgeklopt ei.
Recept: Kasper Kurdahl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content