Crostini met tomaat, raketsla en ansjovis

28/06/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Geef je waardering

Crostini met tomaat, raketsla en ansjovis

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 gepelde tomaten
  • 4 dikke sneden ciabatta
  • 1 gepelde teen knoflook
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 8 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
  • 8 blaadjes raketsla
  • olijfolie
  • zwarte peper van de molen

Bereidingswijze

Snij de tomaten in vier, verwijder de groenige zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Rooster het brood en wrijf de randen in met de knoflook. Verdeel de tomaten en de sjalot over het brood. Werk af met de ansjovis en raketsla. Bedruip met een straaltje olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen.

Tip: crostini - Italiaans voor croûtons - zijn kleine sneetjes geroosterd brood die met knoflook worden ingewreven en afgewerkt met beleg naar keuze. Ze worden gewoonlijk als aperitiefhapje of als onderdeel van een assortiment antipasti geserveerd.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners