Crostini met tapenade van oesterzwam, ansjovis, zwarte olijfjes en sjalot

09/06/11 om 18:58 - Bijgewerkt om 18:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 sneden olijvenbrood
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 sjalot
  • 25 g zwarte snocciolate-olijfjes
  • 20 g bieslook
  • 50 ml aceto balsamico
  • 2 ansjovisfilets
  • 10 ml rodewijnazijn

Bereidingswijze

Bak de sneetjes brood krokant in olijfolie en laat afkoelen. Hak de oesterzwam en versnipper de sjalot. Bak beide in een pan met rijkelijk veel olijfolie. Kruid met peper en zout en blus met aceto balsamico. Koel af en meng met de fijngesneden bieslook en gehakte olijfjes. Snij enkele fijne ringen uit de sjalot en marineer in rodewijnazijn. Bak de ansjovis op de velkant in een pan met antikleeflaag. Leg de tapenade op de crostini, plaats daarop het ansjovisje en versier met ringen sjalot, bieslookpuntjes en kwartjes olijf.

Onze partners