Crostini met gemarineerde komkommer en radijs, zalmcarpaccio en kruidenricotta

03/05/12 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Geef je waardering

Crostini met gemarineerde komkommer en radijs, zalmcarpaccio en kruidenricotta

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 primeurkomkommer
  • 1 bos nieuwe radijzen
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes, gekneusd
  • 1 el kappers, fijn gehakt
  • acaciahoning, naar smaak
  • 250 g ricotta
  • 1 tl grove mosterd
  • 1/2 bosje marjolein, fijn gehakt
  • 12 sneden stokbrood
  • 100 g zalmcarpaccio
  • zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Was komkommer en radijzen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de pitjes. Snij de komkommer en radijzen in fijne brunoise en doe deze in een kom.

Verhit een pan op een hoog vuur en bak beide citroenhelften tot ze gekaramelliseerd zijn. Pers de citroenen uit en meng het sap met de olijfolie, venkelzaadjes en kappers. Breng op smaak met honing, peper en zout. Marineer hierin de komkommer en radijzen.

Meng de ricotta met mosterd en marjolein, kruid naar smaak. Toast het stokbrood, besmeer royaal met ricotta en beleg met de zalmcarpaccio. Laat de gemarineerde komkommer en radijzen uitlekken, schik op de toast en werk af met enkele toefjes marjolein. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners