Crêpes Suzette

11/10/12 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:21

Geef je waardering

Crêpes Suzette

Ingrediënten

Voor 4:
200 g bloem
2 eieren
1 eierdooier
5 dl volle melk
40 g gesmolten boter
een snuif zout
eventueel poedersuiker

Voor de sinaasappelsaus:
het sap van 2 sinaasappels (bij voorkeur Valencia)
1,5 dl sinaasappellikeur

Bereidingswijze

Maak een kuil in de bloem en doe de eieren en de eierdooier erin. Voeg de melk toe en roer geleidelijk aan onder de bloem met een vork. Doe de gesmolten boter en een snuif zout erbij. Klop goed onder elkaar en giet het beslag door een zeef. Laat 30 min. rusten in de ijskast. Bak nadien dunne pannenkoeken van het beslag.

Plooi de pannenkoeken in de helft dicht en schik op borden (twee per bord). Overgiet met het sinaasappelsap. Verwarm de likeur op het vuur en flambeer. Giet al brandend over de pannenkoeken en serveer onmiddellijk. Bestrooi aan tafel eventueel met poedersuiker.

Lees meer over:

Onze partners