Crème brûlée

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Een klassiek toetje, maar voor velen nog steeds het allerlekkerste dessert.

Voor 4 personen

1 vanillestokje

250 ml volle melk

250 ml room

6 eierdooiers

60 g fijne suiker

100 g kandijsuiker

Bereiding

1. Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe beide in een pannetje met de melk en room. Breng aan de kook en haal van het vuur. Dek af en laat 30 min. infuseren. Zet een braadslee in het midden van de oven, giet er 1 cm warm water in en verwarm de oven voor op 110 °C.

2. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een dikke, bleke massa. Zeef de melkroom en giet bij het eiermengsel. Roer goed. Verdeel over 4 ramequins en zet in het warmwaterbad. Laat 75 minuten bakken in de oven tot de crèmes licht gestold zijn. Zet nadien minstens 3 uur koel weg.

3. Haal de crèmes vlak voor het serveren uit de koelkast en plaats in een schotel met ijs. Strooi er de kandijsuiker over en karamelliseer met behulp van een gasbrandertje of zet de crèmes maximaal 3 min. onder een hete grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content