Crème brûlée

09/06/11 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Geef je waardering

Crème brûlée

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml room
  • 6 eierdooiers
  • 60 g fijne suiker
  • 100 g kandijsuiker

Bereidingswijze

Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe beide in een pannetje met de melk en room. Breng aan de kook en haal van het vuur. Dek af en laat 30 min. infuseren. Zet een braadslee in het midden van de oven, giet er 1 cm warm water in en verwarm de oven voor op 110°C.

Klop de eierdooiers met de suiker op tot een dikke, bleke massa. Zeef de melkroom en giet bij het eiermengsel. Roer goed. Verdeel over 4 ramequins en zet in het warmwaterbad. Laat 1 u. 15 min. bakken in de oven tot de crèmes licht gestold zijn. Zet nadien minstens 3 u. koel weg.

Haal de crèmes vlak voor het serveren uit de koelkast en plaats in een schotel met ijs. Strooi er de kandijsuiker over en karamelliseer met behulp van een gasbrandertje of zet de crèmes maximaal 3 min. onder een hete grill.

Lees meer over:

Onze partners