Crème brulée

09/06/11 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 20g vanille puddingpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50g suiker
  • 150ml room
  • 350ml melk
  • 2 soeplepels kandijsuiker

Bereidingswijze

Los het puddingpoeder op in wat koude melk

Breng de melk, room, suiker en vanillesuiker aan d kook

Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.

Laat 1 minuut al roerend zachtjes doorkoken

Verdeel over 4 lage vuurvaste schaaltjes, laat afkoelen en plaats ze daarna in de koelkast

Strijk 1/2 soeplepel kandijsuiker in een fijn laagje over elke pudding en laat deze karameliseren onder een zeer hete grill of met behulp van een handgasbrander.

Lees meer over:

Onze partners