Crème brûlée met hangop en rozensuiker

09/06/11 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:57

Geef je waardering

Crème brûlée met hangop en rozensuiker

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 2 el gedroogde rozenblaadjes
  • 50 g suiker
  • 400 g aardbeien
  • 250 g bosbessen
  • 4 el demerarasuiker

Bereidingswijze

Bekleed een zeef met een schoon neteldoek en schep er de yoghurt in. Dek af en zet 48 uur koel weg. Schep de yoghurt uit het neteldoek en roer er de zaadjes van het uitgeschraapte vanillestokje door. Wrijf de rozenblaadjes fijn in een vijzel en meng met de suiker. Roer door de vanilleyoghurt.

Halveer de aardbeien en verdeel met de bosbessen over vier vuurvaste, ondiepe schaaltjes. Spreid de hangop uit over het fruit en strooi er gelijkmatig de demerarasuiker over. Zet even onder een hete grill tot de suiker karamelliseert, of brand de suiker met een gasbrandertje.

Onze partners