Couscoussalade 'niçoise'

10/06/11 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 250 g couscous
  • 100 g sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 16 kerstomaatjes
  • 1/2 tl paprika (poeder)
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • sap van 1 citroen
  • 6 el lichte olijfolie
  • 2 el koriander
  • 2 el peterselie
  • 16 Provençaalse zwarte olijven
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze

Doe de couscous in een grote kom en giet er voldoende kokend water op, zodat de couscous een halve centimeter onderstaat. Laat een kwartiertje staan tot de couscous alle water heeft opgenomen. Ontdoe de sperziebonen intussen van hun kopjes en snij ze in stukken van 3 cm. Snij de paprika in blokjes en de kerstomaatjes in kwarten.

Kook de sperziebonen en paprika beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Maak de vinaigrette door paprika, komijn, citroensap en olijfolie te mengen. Kruid met zout en peper. Maak de korrels van de couscous los met een vork en voeg de groenten toe. Roer ook de vinaigrette door de couscous. Hak de koriander en peterselie fijn en voeg ze toe aan de salade. Verdeel de salade over vier borden en werk af met de olijven.

Onze partners