Couscous met lamsvlees en zeven groenten

10/06/11 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • couscous ('semolina' in het Marokkaans)

Voor de groenten:

  • 7 groenten naar keuze (wortel, courgette, raapjes, tomaten, ui, paprika, witte kool, tuinbonen enz.)

Voor het vlees:

  • 800 g stukken lamsschenkel en -bout (of rund)
  • 1 fijngehakt bosje verse koriander
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • 1 koffielepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan
  • olijfolie
  • een klontje boter

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten voor het vlees bij elkaar en bak het vlees langzaam gaar in wat olijfolie en boter. Stoom ondertussen de groenten apart beetgaar en laat ze nadien uitlekken. Stoom ten slotte de couscous gaar en doe in een schotel. Verdeel er het vlees en de groenten over en serveer meteen.

Onze partners