couscous met kruidige scampi’s

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

250 g couscous

2,5 dl kokend water

2 el olijfolie

16 scampi’s

1 rode chilipeper, fijngehakt

1 teen knoflook

1 courgette

2 el geroosterde amandelschilfers

1 el rozijnen

1 el zwarte, Marokkaanse olijven

2 el gehakte verse munt

1 kl fijngehakte ingelegde citroen (Marokkaanse winkel)

Dressing :

sap van 1 limoen

1,25 dl olijfolie

1 teen knoflook

gehakte verse munt

Laat de couscous en 2 lepels olijfolie in het water zwellen. Snij de courgettes in kleine blokjes en bak met de geperste knoflook, chilipeper en de scampi’s.

Meng de amandelschilfers, rozijnen, olijven, munt, ingelegde citroen, peper en zout door de couscous. Schep de dressing door de couscous en serveer met de scampi’s en courgette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content