Courgettesoep met nootjes

09/06/11 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 courgette van ongeveer 500 gram
  • 200 gepelde hazelnoten
  • 5 tot 6 kleine uien
  • 0,5 liter volle melk
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper van de molen
  • zout

Bereidingswijze

Laat de nootjes een dag vóór de bereiding in wat water weken. Schil en ontpit de courgette en snijd deze in stukjes. Pel ook de uien en snijd deze in ronde schijfjes? Stamp de nootjes fijn. Leg er eventueel enkele opzij voor de afwerking. Doe de groenten in een snelkookpan. Voeg er de melk, de kippenbouillon en de nootjes bij. Kruid met wat peper en zout. Laat gedurende 15 minuten koken. Mis de soep fijn. Kruid indien nodig een beetje bij. Versier met de overgebleven noten en serveer met een stukje geroosterd bruin brood.

Onze partners