Courgettesoep met nootjes

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 courgette van ongeveer 500 gram
  • 200 gepelde hazelnoten
  • 5 tot 6 kleine uien
  • 0,5 liter volle melk
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper van de molen
  • zout
Bereiding
  1. Laat de nootjes een dag vóór de bereiding in wat water weken.
  2. Schil en ontpit de courgette en snijd deze in stukjes. Pel ook de uien en snijd deze in ronde schijfjes? Stamp de nootjes fijn. Leg er eventueel enkele opzij voor de afwerking.
  3. Doe de groenten in een snelkookpan. Voeg er de melk, de kippenbouillon en de nootjes bij. Kruid met wat peper en zout. Laat gedurende 15 minuten koken.
  4. Mix de soep fijn. Kruid indien nodig een beetje bij. Versier met de overgebleven noten en serveer met een stukje geroosterd bruin brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content